fbpx

Ce trebuie să faci dacă ai simptome clare de COVID, dar testele de acasă sunt negative

Tot mai mulți oameni spun că au simptome clare de COVID, dar că testele făcute la domiciliu sunt negative, ceea ce îi face să fie confuzi, spun experții în sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii spun că au simptome clare de infectare – febră, oboseală, dureri musculare, pierderea gustului și/sau a mirosului, dar că atunci când se testează rezultatele sunt negative.

Experții în sănătate cercetează dacă motivul pentru această situație este mutația BA.5.

La infectările cu noile variante BA.5 și BA.4 trebuie să treacă mai mult timp până când testele antigen să fie pozitive, a declarat șefa serviciului de microbiologie clinică din New York.

Potrivit unui studiu recent, nu există o diferență semnificativă între acuratețea testelor antigene la domiciliu la detectarea variantei Omicron în comparație cu acuratețea detectării Delta.

Ce trebuie să faceți dacă testul este negativ, dar vă simțiți rău în continuare

Pe lângă testarea pe care o faceți acasă, luați în considerare efectuarea unui test PCR, care a fost întotdeauna mai exact. Testele PCR sunt cea mai bună opțiune dacă sunteți îngrijorat de acuratețea rezultatelor testului dvs. la domiciliu.

Căutați pe site-urile de profil locațiile unde puteți face un test PCR.

Dacă nu puteți face un test PCR, recomandarea este să vă testați de mai multe ori cu teste antigen la domiciliu timp de mai multe zile.

Este important să luați în considerare posibilitatea că doar sunteți răcit sau alergic.

Indiferent de rezultatele testelor făcute acasă, experții recomandă ca cei care au simptome asemănătoare cu COVID să se izoleze dacă pot și să poarte mască atunci când sunt lângă alte persoane.

Chiar și simptomele ușoare pot deveni severe pentru o altă persoană care se infectează, mai ales dacă este în categoria de risc.

Citește și: Bilanț COVID-19 în R. Moldova: Aproape 6000 de cazuri, raportate în ultima săptămână

Articole asemănătoare

Back to top button