fbpx

Bugetarilor americani li se va interzice descărcarea TikTok-ului pe telefonul de serviciu

Senatul american a votat, noaptea trecută, o lege care le interzice angajaţilor federali să descarce TikTok pe dispozitivele de serviciu, o măsură luată în contextul în care există temeri că aplicaţia chinezească ar putea fi folosită pentru culegerea de date, scrie The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legea trebuie să fie aprobată şi de Camera Reprezentanților, înainte să ajungă la promulgare, scrie Digi24.

În 2020, președintele Donald Trump a încercat să implementeze o măsură similară, care interzicea crearea de conturi noi pe teritoriul SUA. Însă proiectul a fost blocat în urma mai multor procese care au contestat măsura.

Apliația culege date despre conținutul apreciat de utilizatori, datele lor personale, precum adresa de e-mail sau numărul de telefon, precum și rețelele de WiFi folosite.

Multe agenții federale au intezis deja descărcarea aplicației.

„Este un risc de securitate. Guvernul chinez ar putea folosi datele colectate de la milioane de utilizatori”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

John Carlin, fost director Diviziei de Securitate din Departamentul american de Justiţie, spune că nu doar culegerea datelor este îngrijorătoare.

„Ei manipulează şi ceea ce vezi. Iar întrebarea pentru cei care lucrează în domeniul securităţii este dacă vrem ca China să stabilească ceea ce vedem în America”, a spus acesta pentru CBS News.

Însă reprezentanţii TikTok spun că politicienii sunt dezinformaţi şi şi-au arătat disponibilitatea de a discuta cu autorităţile despre practicile companiei.

„Suntem dezamăgiţi că se fac politici în baza unor informaţii nefondate legate de TikTok, care nu au nicio legătură cu securitatea Statelor Unite”, se arată într-un comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button