fbpx

Bașcana Găgăuziei le răspunde celor de la MAI: „Angajații poliției să vorbească în limba în care vorbește șoferul”

După ce Ministerul de Interne a menționat că polițistul care a vorbit în limba română cu un șofer din Găgăuzia a procedat conform prevederilor legale, bașcana Irina Vlah vine cu o nouă reacție. Aceasta a declarat pentru ProTV că ofițerii trebuie să discute în limba în care vorbesc șoferii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consider că Misnisterul de Interne s-a grăbit când a venit cu acea reacție și considerăm că ar fi corect ca angajații poliției să vorbească în limba în care vorbește șoferul. Nu era vorba despre faptul că au fost sau nu încălcate regulile de circulație, era vorba concret despe faptul în ce limbă vorbește omul. Asta în primul rând. În al doilea, foarte multe speculații referitoare la subiectul că în Găgăuzia nu vorbesc în limba moldovenească. Eu vreau să vă spun că noi cu mare placere vrem să învățăm și să vorbim în limba moldovenească”, a declarat astăzi Vlah.

Totodată, bașcana Găgăuziei a adăugat că locuitorii Autonomiei pe care o conduce ar fi dispuși să învețe limba moldovenească, dar a acuzat indirect că cei de la conducerea țării nu fac nimic în acest sens.

„În primul rând ce face conducerea republicii pentru asta? Pentru că asta nu este doar problema autorităților găgăuze, dar și problema întregii conduceri a Republicii Moldova”, a mai spus Vlah.

Amintim că, anterior, bașcana Găgăuziei s-a arătat extrem de indignată și dezamăgită de faptul că polițistul a dat dovadă de un asemenea comportament. Vlah a făcut o postare pe Facebook în care menționează că tânărul angajat ar fi încălcat drepturile șoferului.

CITEȘTE ȘI:

Articole asemănătoare

Back to top button