fbpx

Autoritățile moldovene semnalează prezența posturilor ilegale în Zona de Securitate

La 16 noiembrie 2023, Comisia Unificată de Control s-a întrunit în ședință la Bender pentru a analiza situația din Zona de Securitate. Comandamentul Militar Întrunit a prezentat un raport săptămânal, evidențiind prezența posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Faptul demonstrează sfidarea continuă a regimului de securitate stabilit pentru municipiul Bender prin prevederile Acordului din 21 iulie 1992.”, se arată în mesajul Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control

Potrivit sursei, în cadrul discuțiilor în Comisie exponenții Tiraspolului au recunoscut că periodic instalează în Bender posturi mobile formate din așa-ziși „grăniceri”, ignorând principiile misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.

„Referitor la montarea neautorizată a parapetului metalic pe drumul ce leagă Varnița de Bender, reprezentanții de la Tiraspol au afirmat că această instalație are scopul de a asigura siguranța rutieră și nu va restricționa libertatea de circulație.”, se mai arată în mesaj.

Următoarea ședință a Comisiei Unificate de Control este programată pentru 23 noiembrie curent.

Articole asemănătoare

Back to top button