fbpx

Autoritățile au permis intrarea pe teritoriul Moldovei a câțiva cetățeni ucraineni și unul turc. Cine sunt ei?

Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat intrarea și șederea temporară pe teritoriul țării noastre a câțiva cetățeni ucraineni și unul turc. Decizia a fost luată la ședința de azi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, potrivit Dispoziției nr. 19, care include aceste prevederi:

  • Se autorizează intrarea, pe 21 aprilie 2020, pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul International Mărculești, și șederea temporară, până pe 24 aprilie 2020, a cinci cetățeni ucraineni, membri ai echipajului elicopterului operatorului ROSAVIA, fără părăsirea teritoriului Aeroportului Internațional Mărculești;
  • Se autorizează intrarea, pe 17 aprilie 2020, pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul International Chișinău, și șederea temporară, până pe 18 aprilie 2020, a doi cetățeni ucraineni, membri ai echipajului aeronavei private;
  • Se autorizează intrarea, pe 20 aprilie 2020, pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul International Chișinău și șederea temporară pe teritoriul țării a unui cetățean turc, pentru organizarea procesului de producere.

Tot azi, Comisia a autorizat trecerea frontierei de stat moldo-române – pe sensul de intrare în Moldova – prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, a cetăţenilor străini care activează în cadrul proiectului de interes național „Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare din mun. Chişinău”. Cetățenii străini cu drept de muncă în țara noastră care activează în cadrul acestui proiect – în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă – nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare.

Articole asemănătoare

Back to top button