fbpx

Zelenski: Ucraina a întrerupt relațiile diplomatice cu Rusia

Preşedintele Ucrianei, Volodimir Zelenski a declarat, joi, 24 februarie, că Ucraina a închis relațiile diplomatice cu Rusia. Totodată, aceast a mai menționat cp armata ucraineană duce lupte grele și că „dușmanul a suferit pierderi serioase” și că „va suferi și mai multe”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Principalele declarații ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski:

„Avem o armată foarte puternică și oamenii noștri sunt la fel de curajoși. Militarii sunt angajați în atacuri masive, țin piept atacurilor in sud, est și nord. S-au provocat pierderi dure. Ucraina e atacată din nord, sud, solidaritatea națională e principalul nostru scop dar nu cred că acesta este singurul.

Fiecare cetățean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine are experiență militară, care se poate apăra, să se prezinte la unitățile de recrutare, inclusiv veteranilor le cerem asta. Avem răniți printre militari, avem nevoie de sânge, va rugăm să veniți să donați. Banca națională și sistemul bancar depun eforturi pentru a menține sistemul funcțional.

Suntem cetățenii unei singure țări militare, suntem gata să ne susținem statul, fiți gata să va apărați țară. Consiliul de securitate a decis a înlăture orice sancțiune contra oricărei persoane care nu avea voie să dețină armă, acum, dacă pot să apere țară, să vină. Am închis relațiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără, nu va ceda libertatea. Pentru ucraineni independența este cea mai mare libertate”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, scrie Digi24, potrivit AFP.

„Comandantul suprem al forţelor armate, preşedintele Volodimir Zelenski, a dat ordinul ca agresorului să i se producă maximul de pierderi„, a precizat generalul.

Alte știri despre atacul Rusiei asupra Ucrainei:

video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Petrolul trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, iar prețul gazului a crescut cu 35% după atacul în Ucraina

Reacția dură a liderilor europeni, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „O zi neagră pentru Europa”

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Piețele crypto se prăbușesc, iar preţul spot al aurului a crescut cu 2,1%, după invazia Ucrainei

RUSIA INVADEAZĂ UCRAINA cu avioane, tancuri și nave militare. Belarus s-a alăturat atacului

„Мама, папа, я вас люблю”. Înregistrarea emoționantă a unui soldat ucrainean pentru părinții săi

Reuniune de urgenţă a ambasadorilor celor 30 de țări membre NATO

În Republica Moldova a fost instituit Cod galben de alertă teroristă. Ce presupune acest lucru

Articole asemănătoare

Back to top button