fbpx

ultima oră | Magistrații au decis prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile în privința lui Igor Dodon

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile în privința ex-președintelui Igor Dodon, vizat în dosarul „Kuliok”, pe numele căruia există trei capete de acuzare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia judecătorilor vine după ce fostul șef de stat a fost citat, vineri, 17 iunie, la Procuratura Anticorupție și anunțat despre demersul procurorilor care cer prelungirea pedepsei de arest la domiciliu a lui Igor Dodon.

Cumnatul lui Igor Dodon, Petru Mereneanu, acuzat de complicitate la îmbogățire ilicită, rămâne și el în arest preventiv pentru încă 20 de zile.

Totodată, joi, 16 iunie, soția fostului președinte, Galina Dodon, a fost audiată și ea la Procuratura Anticorupție.

Fostei prime doamne i se incriminează complicitate la îmbogățire ilicită. În urma audierilor, Galinei Dodon i s-a dat interdicția de a părăsi țara pentru două luni.

Menționăm că Igor Dodon se află în arest la domiciliu, după ce a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Potrivit acuzatorilor de stat, pedeapsa maximă în dosarul în care este vizat Igor Dodon este de până la 20 de ani de închisoare.

Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, afirmă că ex-președintele Republicii Moldova este victima unei „tentative de intimidare”, iar dosarul său este „unul politic și nu unul bazat pe fapte”.

Citește și: Procurorul pe caz afirmă că Dodon se pregătea să plece din țară pe 26 mai: „Am insistat pe arestarea lui pentru a nu se ascunde”

Articole asemănătoare

Back to top button