fbpx

Rusia nu înțelege „tonul” Ministerului moldovean de Externe: Cum a reacționat la comentariul Chișinăului legat de Crimeea

Ministerul rus de Externe a reacționat la comentariul Ministerului moldovean de Externe cu referire la a 8-a aniversare a „referendumului” ilegal organizat de către Federația Rusă în Crimeea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Ministerul de Externe al Rusiei a atras atenția asupra comunicatului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova din 16 martie curent, în care a calificat „ilegal” referendumul din 2014 în Crimeea privind reunificarea Crimeei cu Rusia. După cum se precizează în document, referendumul „nu are nimic de-a face cu voința liberă și democratică a poporului și nu respectă standardele internaționale”, se arată în replica Moscovei.

„Poziția Republicii Moldova în problema apartenenței teritoriale a Crimeei, precizată în comunicatul de presă, este cunoscută și nu conține nimic nou. În același timp, acuitatea tonului comentariului moldovenesc, neobișnuit în ultimii 8 ani, este de neînțeles. Oricum ar fi, nu schimbă esența lucrurilor. Reunificarea Republicii Crimeea și a orașului Sevastopol cu ​​Rusia a avut loc în deplină conformitate cu dreptul internațional, în primul rând dreptul popoarelor la autodeterminare, consacrat în Carta ONU și în Pactele internaționale privind drepturile civile și politice, precum și precum și asupra drepturilor economice, sociale și culturale. Decizia poporului din Crimeea este definitivă. Pentru Rusia, această problemă este închisă odată pentru totdeauna”, se mai arată în mesaj.

„Facem din nou apel la partenerii noștri moldoveni să renunțe la iritante artificiale în relațiile bilaterale și să pornească pe calea unui dialog constructiv și pragmatic necesar pentru a rezolva problemele stringente ale cooperării ruso-moldovenești. Partea rusă este pregătită pentru asta”, adaugă reprezentanții Ministerului rus de Externe.

Articole asemănătoare

Back to top button