fbpx

„O agitație regizată”. Stoianoglo afirmă că dosarele celor cinci ex-deputați arestați nu vor avea finalitate

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, susține că dosarele celor cinci foști deputați arestați și bănuiți de îmbogățire ilicită nu vor avea finalitate, întrucât este foarte dificil de a demonstra fapte care au avut loc circa șapte ani în urmă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Stoianoglo afirmă că „această agitație regizată nu este altceva decât o mimare a luptei cu corupția și o încercare de a sustrage atenția oamenilor de la problemele zilnice”.

„Nu o să intru în detaliile evenimentelor care s-au desfășurat cu 7 ani în urmă, cu atît mai mult că nici nu cunosc așa-zisele detalii.

Pentru mine, în calitate de cetățean și fost politician, aceste treceri dintr-un partid în altul, de la colegi la oponenți politici, au reprezentat mereu niște fapte inacceptabile și condamnabile. Dar, în calitate de procuror, analizând pur profesional, înțeleg că aceste dosare penale nu vor avea finalitatea la care se așteaptă oamenii”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

„De ce spun asta? Pentru că cunosc din practica personală că este aproape imposibil de a demonstra faptele de corupție care au avut loc cu 7 ani în urmă, sunt sigur că procurorii vor fi în imposiblitatea de a acumula baza probatorie”, și-a motivat Stoianoglo opinia.

Amintim că foștii deputați Sergiu Sîrbu, Artur Reșetnicov și Vladimir Vitiuc, vizați în dosare de îmbogățire ilicită, se află în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Violeta Ivanov se află, în schimb, în arest la domiciliu.

Articole asemănătoare

Back to top button