fbpx

Marina Tauber a contestat hotărârea privind excluderea sa din cursa electorală de la Bălți

Candidata Partidului Șor la alegerile locale noi din Bălți, Marina Tauber, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-a solicitat anularea înregistrării Marinei Tauber în campania electorală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Demersul a fost depus în după-amiaza zilei de astăzi de către Marina Tauber, care cere instanței să anuleze hotărârea CEC ca fiind nefondată.

Vezi și: PAS da, PSRM – ba. Părerile împărțite ale celor două fracțiuni, după recomandarea CEC de a o exclude pe Tauber din alegeri

În cererea de chemare în judecată se precizează că, analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, s-a constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații consideră că Partidul Șor este lezat în drepturile sale.

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului Șor în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de șase membri CEC din cei opt prezenți la ședință.

Potrivit raportorului, Pavel Postică, candidata Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală. Suma invocată se referă la cheltuielile pentru mâncare ale activiștilor Partidului Șor.

Citește și: video | Marina Tauber a calificat ședința CEC drept un „circ”: Suntem deciși să mergem până la capăt

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button