fbpx

ultima oră | CEC solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea candidatei Marina Tauber din cursa electorală pentru funcția de primar/ă în municipiul Bălți. Hotărârea a fost pronunțată în cadrul ședinței de miercuri, 1 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un raport în acest sens a fost dat citire de către membrul CEC, Pavel Postica. Argumentarea juridică a deciziei CEC a amintit mai multe ilegalități admise de Partidul Șor în raportările financiare din trecut, inclusiv decizii judecătorești anterioare.

Ulterior, excluderea Marinei Tauber din cursa electorală a fost votată de șase membri CEC, iar doi s-au abținut de la vot. Marina Tauber l-a acuzat pe Postică că ar fi amenințat ceilalți membri ai Comisiei, iar decizia ar fi una de natură politică.

„Raportul reprezintă o aberație totală”, s-a arătat indignată Marina Tauber.

În răspuns, Pavel Postică i-a solicitat Marinei Tauber să prezinte dovezi care să dovedească acest lucru.

„Dețineți probe că am intimidat membrii CEC? Vă rog să le prezentați”, a replicat Pavel Postică.

Amintim că în municipiul Bălți, pe 5 decembrie, urma să aibă loc turul 2 al alegerilor locale, unde Marina Tauber ar fi trebuit să se dueleze cu Nicolai Grigorișin. În primul scrutin electoral candidata Partidului Șor a acumulat 47,93% din voturi, iar candidatul independent, Nicolai Grigorișin, a fost votat de 20,93% dintre alegători.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button