fbpx

video | Marina Tauber a calificat ședința CEC drept un „circ”: Suntem deciși să mergem până la capăt

Marina Tauber a calificat ședința de miercuri a Comisiei Electorale Centrale (CEC) drep un „circ” și susține că „vor merge până la capăt și vor lupta pentru dreptate”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tauber a adăugat că nu a fost lăsată să intre în sediul Parlamentului pentru a susține conferința și că se încearcă limitarea dreptului la folosirea tribunei parlamentare. De asemenea, Marina Tauber a acuzat actuala guvernare că ar fi pus la cale excluderea ei din cursa electorală de la Bălți, Maia Sandu fiind cea care „a evoluat de la tribuna oficială CEC, și nu Postică”

„Decizia CEC este demnă de Cartea Recordurilor drept cea mai stupidă acţiune ilegală, săvârşită vreodată de instituţia electorală”, a adăugat Tauber.

Deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, a declarat în cadrul conferinței că niciun concurent în alegerile locale din Bălţi nu a indicat în rapoartele electorale pauzele de masă şi alimentarea voluntarilor.

Membrii fracțiunii PAS şi Preşedinţia nu au venit, deocamdată, cu o reacţie.

Amintim că ieri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înscrierii în cursa electorală a candidatei Marina Tauber.

Un raport în acest sens a fost dat citire de către membrul CEC, Pavel Postica. Argumentarea juridică a deciziei CEC a amintit mai multe ilegalități admise de Partidul Șor în raportările financiare din trecut, inclusiv decizii judecătorești anterioare.

Ulterior, excluderea Marinei Tauber din cursa electorală a fost votată de șase membri CEC, iar doi s-au abținut de la vot. Marina Tauber l-a acuzat pe Postică că ar fi amenințat ceilalți membri ai Comisiei, iar decizia ar fi una de natură politică.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button