fbpx

PAS da, PSRM – ba. Părerile împărțite ale celor două fracțiuni, după recomandarea CEC de a o exclude pe Tauber din alegeri

Dumitru Alaiba, deputat PAS, susține recomandarea Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din alegerile pentru funcția de primar/ă în municipiul Bălți. Pe de altă parte, socialiștii critică decizia și susțin că „regimul Maiei Sandu este copia fidelă a regimului Plahotniuc”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Democrația nu trebuie să fie despre cine fură mai mulți bani și îi direcționează ascuns spre politică. Democrația e o luptă de idei, nu de kulioace”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina de Facebook.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit și el cu un mesaj. Acesta a relatat că nu a urmărit derularea evenimentelor, dar înțelege că este vorba despre nedeclararea banilor utilizați în campanie.

„Decizia o ia până la urmă instanța de judecată. La început Curtea de Apel Bălți, apoi, dacă se contestă, Curtea Supremă de Justiție”, a scris Litvinenco, și el reprezentant PAS.

Pe de altă parte, socialiștii critică recomandarea CEC.

„PSRM a atras atenția de multe ori la faptul că regimul Sandu capturează instituțiile statului, inclusiv cele care prin lege trebuie să fie independente. Și-au supus și procuratura, și justiția, și servicii speciale. Toate au fost transformate, ca pe timpul lui Plahotniuc, în instrumente de luptă împotriva oponenților politici, contrar misiunii lor constituționale. De altfel, multe dintre abuzurile din partea acestor instituții sunt realizate de aceiași oameni, care l-au servit pe oligarhul Plahotniuc, iar acum sunt în slujba actualului regim anti-democratic”, se arată în comunicatul PSRM.

Amintim că ieri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înscrierii în cursa electorală a candidatei Marina Tauber.

Un raport în acest sens a fost dat citire de către membrul CEC, Pavel Postica. Argumentarea juridică a deciziei CEC a amintit mai multe ilegalități admise de Partidul Șor în raportările financiare din trecut, inclusiv decizii judecătorești anterioare.

Ulterior, excluderea Marinei Tauber din cursa electorală a fost votată de șase membri CEC, iar doi s-au abținut de la vot. Marina Tauber l-a acuzat pe Postică că ar fi amenințat ceilalți membri ai Comisiei, iar decizia ar fi una de natură politică.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button