fbpx

Exemplu de spirit civic! Două persoane au predat Poliției banii pe care i-au primit în schimbul voturilor la alegerile locale

Două persoane dintr-o localitate din nordul republicii au predat benevol Poliției miercuri, 1 noiembrie, mijloace bănești primite în schimbul voturilor la alegerile locale, anunță Poliția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul și femeia care au venit la sediul Poliției au declarat că au primit câte 1000 de lei de la reprezentanții unui partid politic pentru a vota în favoarea acestuia la alegerile locale din 5 noiembrie.

Aceștia declară că s-au adresat benevol Poliției fiindcă au conștientizat caracterul ilicit al faptei și au decis să predea banii, pentru a nu deveni subiecți ai răspunderii penale.

„Reiterăm, coruperea în alegeri constituie o infracțiune.

Conform articolului 181 prim din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 lei la 57 500 lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice.
Poliția Națională îndeamnă toți cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte toate măsurile și restricțiile stabilite de actele normative în timpul alegerilor locale”, se arată într-un comunicat al oamenilor legii.

Articole asemănătoare

Back to top button