fbpx

Dinu Plângău, despre anul guvernării PAS: Cu reușite pe plan extern și cu o agendă dezastruoasă față de problemele interne

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că la un an de la venirea la putere a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au fost obținute reușite doar pe plan extern, nu și intern. Potrivit lui, ultimul an a fost unul extrem de greu și cu multiple crize. Totodată, Plîngău anunță că pe 6 august, formațiunea sa va veni cu raport amplu, la un an de la investirea actualului Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Un an extrem de greu, cu multiple crize și din păcate, doar cu intenții bune pe plan de reforme. Platforma DA pregătește un raport amplu pentru data de 6 august, la un an de la investirea Guvernului. Tot atunci, vom propune și un plan anti-criză care lipsește guvernării ce nu acționează vizionar pe plan intern și în rezultat vedem creșterea populismului și divizării în rândurile societății, iar impactul material, financiar îl resimțim din plin și din cauza că statul nu se implică pentru a face ordine cu monopolurile de pe piață și/sau a subvenționa sau regula anumite domenii”, scrie Plîngău pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta susține faptul că agenta anti-oligarhică a fost abandonată.

„Pe scurt. A fost un an cu reușite pe plan extern și cu o agendă dezastruoasă față de problemele interne ale Republicii Moldova. La acest capitol, constatăm cu regret că nu există nicio strategie față de segmentele vitale, o comunicare proastă și o politică de cadre cu multe scandaluri și descurajări. Agenda anti-oligarhică a fost abandonată, nu există finalitate pe plan de recuperare a activelor furate: aeroport, cariere, întreprinderi, gări și bănci”, a mai scris Plîngău.

Liderul Platformei DA susține că actuala guvernare nu are nicio strategie sau plan pentru a ajuta producătorii autohtoni – „temelia economica” a țării noastre.

„Nu există nicio strategie sau plan de a ajuta producătorii autohtoni, temelia economică care e la limită și în rezultatul creșterii dobânzilor bancare. Transparența și implicarea altor factori interesați în procesul decizional a devenit o metaforă amuzantă. Nu avem nicio predictibilitate sau comunicare în ceea ce privește securitatea energetică, etc.”, conchide Plîngău.

Articole asemănătoare

Back to top button