fbpx

Deputații Ulanov și Jardan susțin că acuzațiile procurorului general la adresa lor sunt nefondate: „Noi de multă vreme cerem să fim audiați”

Deputații Partidului Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan, au declarat sâmbătă, în cadrul unui briefing de presă după ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, că vor colabora cu procurorii, nu se vor eschiva și nici nu au de gând să părăsească teritoriul Republicii Moldova. La o zi după ce Alexandr Stoianoglo a cerut deputaților să voteze pentru a le ridica imunitatea celor doi, Ulanov și Jardan afirmă că acuzațiile procurorului general sunt nefondate. Mai mult, ei susțin că există semnale despre substratul politic al demersurilor privind ridicarea imunității lor parlamentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit celor doi deputați, decizia Comisiei, care a propus plenului Parlamentului aprobarea cererii procurorului general, era una previzibilă.

Denis Ulanov explică că, în fond, Procuratura îl acuză în contextul unor tranzacții de vânzare-cumpărare a acțiunilor unei bănci comerciale în care el a avut doar rolul de avocat, care și-a reprezentat clientul. În plus, nu ar exista plângeri în privința tranzacției, nu există prejudiciu, nu există nicio parte vătămată.

Citește și: video | Reacția lui Denis Ulanov după ce s-a solicitat ridicarea imunității sale. „Rog colegii să voteze”

În acest context, deputatul a sugerat că există mai multe motive care demonstrează că acțiunile Procuraturii au substrat politic.

Toate aceste lucruri te fac să-ți pui întrebarea dacă nu cumva au loc evenimente politice care depășesc limita bunului simț, care depășesc limita a ceea ce se numește luptă politică. Sperăm că mai devreme sau mai târziu aceste lucruri vor reveni la locul lor. Atât eu, cât și domnul Jardan suntem pregătiți pentru oricare dintre scenarii. Am fost dispuși întotdeauna să facem ceea ce era necesar, așa că nu era nevoie de tot acest show. Pentru că ceea la ce asistăm noi acum nu poate fi numit altfel decât show”, a declarat el.

Ulanov a mai vorbit despre perioada în care procurorul a venit cu demersurile de ridicare a imunității, și anume atunci când urmează să fie votat un nou Guvern, chiar dacă anterior a solicitat în repetate rânduri să fie audiat.

Noi de multă vreme cerem să fim audiați, dar nimic nu se întâmplă. Și vedem că vine acum procurorul, în perioada evenimentelor legate de desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Este o situație care este o premieră pentru țara noastră, care ar trebuie să aibă o finalitate logică. Dar nu vedem această finalitate logică nici din partea forțelor politice din țară, nici în contextul implicării în această situație a procuraturii generale”, a spus Ulanov.

Totodată, Petru Jardan consideră acțiunile procurorului general drept o făcătură: „Suntem conștienți că tot acest spectacol este o comandă politică, totul este o făcătură, care are un singur scop: să facă presiune asupra colegilor noștri și să ne facă vulnerabili în fața autorilor acestui atac asupra noastră”.

Parlamentarul a amintit că în septembrie 2019 s-a procedat la fel și în privința colegelor sale Marina Tauber și Reghina Apostolova, ca mai apoi procurorii să-și retragă învinuirile.

Vezi și: Precizările Procuraturii referitor la solicitarea de ridicare a imunității lui Ulanov și Jardan. Ce li se incriminează?

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button