fbpx

video | Reacția lui Denis Ulanov după ce s-a solicitat ridicarea imunității sale. „Rog colegii să voteze”

Deputatul platformei „Pentru Moldova”, Denis Ulanov, este gata să voteze personal pentru retragerea imunității sale parlamentare. Acesta se declară convins că își va demonstra nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile aduse de procurorul general.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În același timp, el și-a exprimat nedumerirea în privința momentului în care a parvenit cererea procurorului, având în vedere situația politică din țară. Totodată, Denis Ulanov a anunțat că a cerut în repetate rânduri să fie audiat de procurori, fără să fi primi vreun răspuns, iar acum îi sunt aduse acuzații, chiar dacă nu a fost interogat.

Denis Ulanov a declarat în plenul Parlamentului că încă în anul 2020, când în presă au apărut materiale în care i se incrimina participarea la furtul miliardului, a depus demersuri la Procuratura Gnerală și PCCOCS în care solicita să fie interogat..

Potrivit lui, acuzațiile i-ar fi aduse pentru activitatea sa în calitate de avocat în dosarul deschis pe numele lui Ilan Șor. „În ce măsură putea să ajungă să mă învinuiască fără a mă interoga, provoacă semne de întrebare”, susține parlamentarul.

De asemenea, el a făcut referire la perioada în care vine cererea – între desemnarea unui candidat la funcția de premier și ședința la care trebuie să fie votat Guvernul. „Probabil le încurcă niște voturi”, consideră Ulanov.

Denis Ulanov a precizat că este gata să renunțe la imunitatea parlamentară, dar a solicitat să-i fie respectate drepturile și să se țină cont de proceduri. „Singurul lucru pe care îl solicit este să fie respectată procedura. Să-mi fie oferit timp să mă pregătesc suficient. Am anunțat că nu intenționez să plec nicăieri. Sunt convins că îmi voi demonstra nevinovăția”, a conchis Denis Ulanov.

Articole asemănătoare

Back to top button