fbpx

Chicu anunță că a creat grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Cine va face parte din formațiune?

Ion Chicu anunță că a creat grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Potrivit lui, obiectivul principal al formațiunii este dezvoltarea și modernizarea țării, consolidarea societății și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul premier anunță că din echipa fac parte ex-ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, vicidirectorul Institutului Mamei și Copilului Vasile Tomuz, fostul ministru de Externe Anatol Usatîi,primarul de Hîncești Alexandru Botnari, directorul Spitalului de copii V. Ignatenco – Alexandru Holostenco specialistul în strategii de marketing și comunicare Luigi Savoia, dar și alți specialiști, mulți dintre cei enumerați de Chicu fiind persoane care activează în sistemul medical, reprezentanți ai APL sau foști funcționari guvernamentali.

„Principalul nostru deziderat este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporane.(…)

Îmbunătățirea condițiilor de viață în ară este posibilă prin restabilirea ordinii stricte, în deplină concordanță cu principiile statului de drept. Într-un stat democratic și puternic nu există corupție, nu există încălcarea drepturilor omului și nici dezmăț politic și administrativ. Acest obiectiv este realizabil și constituie prioritate absolută pentru echipa PDCM.

Salariile și pensiile oamenilor pot fi majorate esențial, iar drumurile, apa/canalizarea şi toată infrastructura publică pot fi construite la standarde europene, doar dacă asigurăm dezvoltarea economică a țării noastre. Aceasta se poate realiza exclusiv prin politici economice și fiscale stimulatorii pentru economie, prin investiții publice masive în localități și infrastructură, prin deetatizarea activelor statului și prin promovarea economiei verzi/ecologice. (…)”, punctează Chicu.

Amintim că, anterior, Chicu confirma că își va crea o formațiune politică, însă evita să ofere nume ai membrilor, menționând că pe listă se vor găsi foști subalterni de la Guvern. De asemenea, și Mariana Durleșteanu a anunțat recent că ar putea reveni în politica. Fosta ambasadoare, însă, nu a spus în componența cărei formațiuni ar putea activa.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button