fbpx

Unii o susțin pe Ivanov, alții – pe Sandu. Organizația teritorială Chișinău a Pro Moldova își declară susținerea pentru lidera PAS la prezidențiale

Deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a anunțat că organizația teritorială Chișinău a formațiunii o va susține pe Maia Sandu la scrutinul de pe 1 noiembrie. Potrivit lui, funcția de președinte al Republicii Moldova este „una simbolică, de administrare a afacerilor externe dar și de numire în funcție a persoanelor care înfăptuiesc justiția”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a trecut în revistă mai multe probleme ale țării, inclusiv sărăcia, datoria, migrația și corupția. Totodată, conform lui, „guvernarea i-a închis pe oameni în case fără să le ofere un pachet social, le-a închis afacerile, dar i-a obligat să achite impozite, credite și chirii”.

„Acum trebuie să îl schimbăm pe Dodon! Ieri am petrecut consultații cu colegii din Organizația Municipiului Chișinău a Partidului Pro Moldova. Decizia noastră unanimă este să mobilizăm masiv membrii noștri, simpatizanții noștri și să îndemnăm toți cetățenii să o votăm la funcția de președintă Republicii Moldova pe Maia Sandu. Suntem convinși că Maia Sandu va scoate țara din izolarea internațională în care a băgat-o Igor Dodon. Suntem convinși că Maia Sandu nu va numi în funcții în justiție persoane compromise și corupte. Să arătăm lumii întregi că nouă ne pasă și că vrem să construim o altfel de țară, mai bună”, afirmă Cebotari.

Amintim că, recent, mai mulți deputați din Pro Moldova și-au exprimat susținerea pentru Violeta Ivanov, candidată a Partidului ȘOR. Printre ei se numără Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Gheorghe Brașovschi și Corneliu Padnevici și Ruxanda Glavan. 

Ulterior, trei dintre ei, Sîrbu, Repeșciuc și Glavan au anunțat că pleacă din Pro Moldova. Aceștia urmează să activeze în legislativ în calitate de deputați neafiliați.

Articole asemănătoare

Back to top button