fbpx

Al cincilea deputat Pro Moldova o susține pe Violeta Ivanov la prezidențiale: „Știu cât de verticală poate fi”

Ruxanda Glavan se alătură altor patru deputați Pro Moldova (Grigore Repesciuc, Gheorghe Brașovschi, Corneliu Padnevici și Sergiu Sîrbu) și își declară susținerea pentru candidata Partidului Șor la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Partidul din care fac parte a rămas fără candidat, în urma abuzurilor admise de CEC. Respectiv nu facem campanie pentru nimeni. Dar am dreptul la opinie și la un vot, ca fiecare cetățean. Candidații de pe dreapta, pe lângă lipsa vizibilă de unitate, continuă să manifeste dezinteres față de votul meu și al colegilor mei”, a scris Ruxanda Glavan pe Facebook.

„Singura care mi-a cerut susținerea publică este fosta colegă, Violeta Ivanov. Am fost colege și știu cât de verticală poate fi în fața deciziilor cu care nu rezonează. Înafară de asta, e un bun specialist în probleme de mediu, un politician cu viziune și cu rezultate concrete. Moldova are nevoie de un președinte pregătit pentru această funcție, dar și de un om care să poată consolida societatea și eu cred că dânsa ar putea face acest lucru”, și-a motivat decizia fosta ministră a Sănătății.

„Lăsând la o parte orice speculație sau teorie a conspirației, care nu își au locul în decizia mea, făcând abstracție de la oricare partid politic, votul în aceste alegeri îl voi acorda persoanei care întrunește calitățile personale și profesionale pentru un președinte de țară, dar și evident, omul care îmi cere acest vot și care îmi cere sprijinul! Doamna Violeta Ivanov, aveți votul meu (cel puțin în turul I!)”, a adăugat Ruxanda Glavan.

Precizăm că cele două deputate au fost colege în fracțiunea Partidului Democrat. Ambele au părăsit formațiunea pe parcursul anului curent, Ruxanda Glavan aderând la Pro Moldova, iar Violeta Ivanov – la Partidul Șor.

Poziția Pro Moldova

Amintim că după declarațiile lui Repesciuc, Padnevici și Brașovschi, Pro Moldova a anunțat că decizia le aparține și că reflectă exclusiv opinia lor personală, care nu se identifică cu poziția Pro Moldova.

„La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om Pro Moldova. Totodată, mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon”, se mai arată în mesajul publicat miercuri de Pro Moldova.

Republica Moldova își va alege președintele la scrutinul din 1 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button