fbpx

Trei deputați Pro Moldova și-au anunțat susținerea pentru Violeta Ivanov la prezidențiale. Cum a reacționat formațiunea

Deputații Pro Moldova – Gheorghe Brașovschi, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc – și-au declarat miercuri, 14 octombrie, susținerea pentru candidata Partidului Șor la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov. Imediat după ce parlamentarii au făcut anunțul, pe pagina de Facebook a Pro Moldova a apărut un mesaj în care formațiunea susține că orice opinie a deputaților săi reprezintă exclusiv poziția lor personală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon”, accentuează formațiunea.

Susținere pentru fosta colegă

Cu toate acestea, astăzi trei deputați Pro Moldova au anunțat că o susțin pe Violeta Ivanov. Tonul a fost dat de Grigore Repesciuc.

„O cunosc de mulţi ani pe doamna Violeta Ivanov. Am fost colegi şi rămânem a fi în cadrul Legislativului. Este un politician bine pregătit şi cumpătat. Are un mesaj bine calculat şi gândit. A deţinut mai multe funcţii publice, în care s-a afirmat ca un bun profesionist şi specialist competent. Este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut. Şi ceea ce este şi mai important – vrea să facă. Există toată certitudinea că va fi preşedintele potrivit pentru această ţară”, a scris fostul primar de Căușeni pe pagina sa de Facebook.

Repesciuc a fost urmat de Corneliu Padnevici, care susține că o cunoaște bine pe Ivanov.

„Opțiunea mea este pentru candidatul pe care îl cunosc personal, de capacitățile căruia sunt sigur și am avut ocazia să mă conving de faptul că pune preț pe fapte. Am decis că voi vota pentru doamna Violeta Ivanov”, a scris fostul deputat democrat.

Ulterior a apărut și mesajul lui Gheorghe Brașovschi. Fostul primar de Sângerei consideră că pretendenta Partidului Șor „are calitățile necesare, este un bun profesionist”.

„O cunosc pe dna Violeta Ivanov de mai mult timp. Am fost colegi si am lucrat cot la cot pentru a face lucruri bune pentru Sângerei”, a scris Gheorghe Brașovschi.

Precizăm că Violeta Ivanov a fost colegă de fracțiune parlamentară cu cei trei, în componența Partidului Democrat, pe care l-a părăsit în acest an.

Pro Moldova: Oricine, numai nu Dodon

Într-un mesaj pe Facebook, formațiunea politică amintește despre scoaterea „abuzivă” din cursa electorală a liderului partidului, Andrian Candu, menționând că Pro Moldova luptă împotriva lui Igor Dodon.

„La 18 septembrie, CEC a decis abuziv scoaterea din cursa electorală a candidatului PRO MOLDOVA. La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om Pro Moldova. Totodată, mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon.

Orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a Pro Moldova”, se arată în mesaj.

Amintim că Republica Moldova își va alege președintele la scrutinul din 1 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button