fbpx

Concretizările platformei Pentru Moldova privind legile aprobate la 3 decembrie: În locul Stadionul Republican nu vor fi blocuri sau spații comerciale

Stadionul Republican a revenit în proprietatea statului, iar pe teritoriul acestuia vor fi construite obiective sportive și culturale, nu blocuri de locuințe sau spații comerciale. Declarații în acest sens au fost făcute miercuri de deputații platformei parlamentare Pentru Moldova, Violeta Ivanov și Vadim Fotescu, într-un briefing de presă. Parlamentarii au făcut mai multe concretizări privind proiectele de lege aprobate la 3 decembrie în Parlament, printre care și cel care se referă la Stadionul Republican, și au îndemnat cetățenii să nu creadă „manipulările și dezinformările lansate în spațiul public de mai mulți politicieni”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unele partide și deputați din Parlamentul Republicii Moldova recurg tot mai des la tehnici de manipulare și dezinformare, în speranța că vor putea consolida o parte din societate împotriva unor subiecte destul de importante pentru țară, împotriva deputaților constructivi, responsabili, care depun eforturi, care fac compromisuri exclusiv în interesele cetățenilor. Și asta pentru ca țara să nu cadă în prăpastia care se adâncește tot mai mult în ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Îi rugăm frumos pe colegii din alte fracțiuni parlamentare să ne spună ce alt motiv mai serios decât coronavirusul și situația dramatică în care se află țara, când, zilnic, mii de oameni se infectează și mor, poate să consolideze măcar pentru o perioadă scurtă clasa politică, Parlamentul, pentru ca să găsim împreună soluții?! Cât de ipocrit trebuie să fii ca să te gândești în această situație destul de complicată la interesele înguste, politice. Care este motivul haosului pe care îl provocați, stimați colegi deputați și lideri de partide politice. De ce insistați pentru o agendă care promovează falsuri, care dezinformează cetățenii și care divizează societatea?”, a declarat deputatul Platformei Parlamentare Pentru Moldova, Violeta Ivanov.

Ea a accentuat faptul că, la propunerea deputaților din platforma parlamentară Pentru Moldova, a fost introdus un amendament care stipulează că pe acest teren pot fi construite exclusiv obiective sportive și culturale și nu blocuri de locuințe sau spații comerciale.

Ce este rău în faptul că acest teren să aparțină statului? Subliniem că Parlamentul a votat joia trecută pentru revenirea stadionului în proprietatea publică a statului. La propunerea deputaților din Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” a fost introdus un amendament care stipulează că pe acest teren pot fi construite exclusiv obiective sportive și culturale pentru copii, părinții și bunicii noștri, pentru locuitorii Capitalei și toți cetățenii Republicii Moldova, dar și pentru cei care ne vizitează țara. Pe acest teren nu vor fi construite blocuri de locuințe sau spații comerciale”, a adăugat Violeta Ivanov.

Totodată, deputatul Partidului Șor, Vadim Fotescu, îi îndemnă pe toți să citească cu atenție proiectul de lege privind Stadionul Republican.

Parlamentul nu l-a dat nimănui, ci a revenit în proprietatea statului. Da, liderul nostru de partid a spus că este gata să transforme această groapă de gunoi într-un parc gigant pentru familii, unde totul va fi gratuit. Cu siguranță va implementa un asemenea proiect, dacă i se va acorda încredere”, a punctat Vadim Fotescu.

Precizăm că președintele formațiunii, Ilan Șor, a calificat drept victorie revenirea în proprietatea statului a fostului Stadion Republican.

Potrivit lui, acesta este primul pas spre realizarea ideii de a construi pe acest teren a unui complex sportiv și de agrement important, un parc de odihnă pentru familii, care va deveni un centru al unității naționale – „MoldovaLand” și „BasarabiaLand”. „Sunt sigur că acest proiect va fi o mândrie a Moldovei. Noi vom reuși să-l realizăm într-un termen cât mai scurt”, a menționat liderul Partidului Șor.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button