fbpx

doc, video | „Partidul Șor – pentru Moldova!” Deputații formațiunii au aderat la platforma parlamentară lansată recent de un grup de cinci parlamentari

Deputații fracțiunii Partidului Șor au avut miercuri, 4 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanții platformei parlamentare Pentru Moldova, lansată recent de cinci deputați neafiliați, care au părăsit grupul Pro Moldova. Nouă la număr, aceștia au decis să adere la platforma Pentru Moldova „pentru a eficientiza activitatea Parlamentului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Partidului Șor, parlamentarii „au constatat că Republica Moldova se confruntă cu o profundă criză socială și economică, fiind alimentată și de instabilitatea politică și lipsa unui consens, atât între reprezentanții clasei politice, în general, cât și în interiorul Parlamentului, în particular, în vederea identificării unor soluții viabile pentru depășirea acesteia”.

Totodată, discuțiile s-ar fi axat pe situația din Parlament, în contextul în care activitatea instituției este, de facto, blocată de aproximativ o lună și jumătate.

„Părțile au căzut de acord să depună eforturi conjugate pentru a relansa activitatea Legislativului cu o agendă concentrată pe soluții anticriză și proiecte sociale. De asemenea, au fost trecute în revistă inițiativele legislative ale deputaților, menite să îmbunătățească nivelul de viață al cetățenilor și care sunt așteptate de aceștia, dar sunt blocate în Parlament”, se arată într-un comunicat al Partidului Șor.

Deputații Partidului Șor au subsemnat Convenția privind aderarea la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, care va număra astfel 14 deputați, fiind al doilea cel mai numeros grup parlamentar din actuala legislatură a Parlamentului.

Foto: Partidul Șor

Am avut această întâlnire cu scopul ca activitatea organului legislativ să fie reluată imediat, pentru ca să putem coordona proiectele de legi, care trebuie adoptate pentru rezolvarea problemelor oamenilor și pentru depășirea crizei”, a declarat Ilan Șor într-un mesaj video.

Ceilalți deputați, îndemnați să se alăture indiferent de culoarea politică

Membrii platformei parlamentare Pentru Moldova îndeamnă toți deputații, indiferent de apartenența la dreapta sau stânga politică să se alăture grupului „pentru a contribui la fortificarea eficienței activității Parlamentului și la adoptarea reformelor așteptate de cetățeni”.

Vă îndemn să oprim acest război politic. Haideți să ne reluăm imediat activitatea în Parlament. Sunt foarte multe proiecte de legi, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. Acesta e scopul principal. Sunt sigur că, lăsând la o parte ambițiile politice și isteria, noi vom reuși să le rezolvăm problemele oamenilor simpli”, a mai spus Ilan Șor.

Amintim că cei cinci deputați care au părăsit recent grupul Pro Moldova și au au creat, acum două zile, platforma parlamentară Pentru Moldova, sunt Sergiu Sîrbu, Corneliu Padnevici, Ruxanda Glavan, Eleonora Graur și Grigore Repeșciuc.

Citește și: doc | Au părăsit partidul, dar nu și politica. Deputații care au plecat din „Pro Moldova” crează o nouă platformă parlamentară

Back to top button