fbpx

doc | Au părăsit partidul, dar nu și politica. Deputații care au plecat din „Pro Moldova” crează o nouă platformă parlamentară

Primul deputat care a părăsit partidul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a anunțat luni, 2 noiembrie, că împreună cu alți colegi a semnat Convenția privind crearea Platformei parlamentare Pentru Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputatului , inițiativa de a crea un nou partid a apărut din îngrijorarea inactivității Parlamentului. De aceea, spune el, principalul scop al noii formațiunii „Pentru Moldova” este cel de a „reanima Parlamentul și de a-l impune să muncească”

Anunțăm că grupul nostru de deputați neafiliați am luat decizia de a ne formaliza într-un grup parlamentar distinct al deputaților neafiliați și lansăm următoarea inițiativă: noi propunem spre semnare Convenția privind crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, a scris Sîrbu pe rețelele de socializare.

Fostul membru Pro Moldova susține că această declarație poate fi semnată de către toți deputații, indiferent de apartenența și viziunile lor politice actuale.

Totodată, Sergiu Sîrbu a atașat și Convenția de aderare la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, unde pot fi văzute și semnăturile celorlalți deputați care recent au părăsit Pro Moldova, precum Corneliu Padnevici, Ruxanda Glavan, Eleonora Graur și Grigore Repeșciuc.

Amintim că, săptămâna trecută, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan și Corneliu Padnevici au părăsit rând pe rând partidul Pro Moldova.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button