fbpx

Propunerea Violetei Ivanov pentru eradicarea corupției în justiție: Cetățenii să aleagă magistrații, procurorii și șefii de poliție

Cetățenii să aleagă magistrații, procurorii și șefii de poliție – aceasta este propunerea candidatei la funcția de președintă a țării din partea Partidului Șor, Violeta Ivanov, pentru eradicarea corupției din justiție. Politiciana consideră că astfel, pe de o parte, va fi eliminată influența politicului asupra sistemului, iar pe de altă parte, se vor responsabiliza cei care asigură înfăptuirea justiției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Violeta Ivanov consideră că, până acum, reforma justiției a eșuat. Potrivit ei, de fapt, nu a fost eliminată influența politicului și nu a fost asigurată independența sistemului.

„De peste 20 de ani tot auzim de reforma justiției. Așa numita Procuratură independentă a tot fost transmisă ba în subordinea Parlamentului, ba în a Președinției. Oricât de independentă nu ar fi, oricum toți vor să influențeze numirea procurorului general. La fel se întâmplă și în cazul judecătorilor. Cum poate fi un judecător cu adevărat independent dacă pentru a ajunge în această funcție depinde de șeful statului, iar în unele cazuri și de Parlament?”, declară Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov consideră că, dacă vor fi aleși de către cetățeni, magistrații vor avea mai multă independență și „mână liberă să acționeze conform legii”, dar și îi va responsabiliza, deoarece cariera lor ar depinde în mod direct de calitatea activității și corectitudinii de care vor da dovadă.

Candidata se declară convinsă că „această schimbare în sectorul justiției, alături de îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, va elimina fenomenul corupției în țara noastră, ceea ce ne va deschide calea spre un trai decent și prosper”.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button