fbpx

„Nu căutați substraturi”. Sergiu Sîrbu se alătură altor trei colegi de fracțiune: O susține pe Violeta Ivanov la prezidențiale

Al patrulea deputat Pro Moldova și-a declarat susținerea pentru Violeta Ivanov. Este vorba despre Sergiu Sîrbu, care se alătură astfel celor trei colegi care și-au anunțat miercuri sprijinul pentru candidata Partidului Șor la prezidențiale – Grigore Repesciuc, Gheorghe Brașovschi și Corneliu Padnevici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de parlamentar pe pagina sa de Facebook, însoțit de o fotografie în care apare alături de fosta sa colegă din Partidul Democrat.

„Această campanie electorală abundă de tot felul de declarații, promisiuni și poziționări. Mai nou, au apărut deja tot felul de teorii ale conspirației care pot provoca doar zâmbet. Realitatea este mult mai simplă decât pare”, a scris Sergiu Sîrbu.

„Vorbind despre apelul fostei noastre colege, candidatului partidului Șor Violeta Ivanov, fără a prejudicia în niciun fel decizia partidului pe care, evident o voi respecta, totuși aș dori să mă expun exclusiv din nume propriu ca simplu cetățean.

– Cu regret nu avem candidatul nostru, exclus ilegal din cursă;
– Doar Violeta Ivanov a solicitat deschis susținere;
– Restul candidaților nu doar că nici nu cer susținere dar chiar se feresc de noi;
– Violeta Ivanov cu colegii au fost unicii care au sărit, solidari, în lupta cu SPP atunci când ziua amiaza mare a fost sechestrat un deputat din Parlament;
– O cunosc personal pe Violeta Ivanov mai bine de 11 ani, am făcut împreună lucruri bune și o respect ca un bun profesionist”, a punctat parlamentarul.

„Ar mai fi și alte argumente dar cred că mă opresc aici. Nu căutați substraturi ascunse, ele nu există. Este opinia mea strict personală și nu o impun la nimeni. Eu personal o respect și o susțin pe dna Violeta Ivanov, totodată, având respect și față de alți candidați care doresc binele acestei țări. De asemenea, voi respecta decizia partidului, iar politic voi acționa doar în baza acestei decizii”, a adăugat deputatul.

Citește și: Trei deputați Pro Moldova și-au anunțat susținerea pentru Violeta Ivanov la prezidențiale. Cum a reacționat formațiunea

Amintim că după declarațiile lui Repesciuc, Padnevici și Brașovschi, Pro Moldova a anunțat că decizia le aparține și că reflectă exclusiv opinia lor personală, care nu se identifică cu poziția Pro Moldova.

„La 18 septembrie, CEC a decis abuziv scoaterea din cursa electorală a candidatului PRO MOLDOVA. La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om Pro Moldova. Totodată, mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon”, se mai arată în mesajul publicat miercuri de Pro Moldova.

Republica Moldova își va alege președintele la scrutinul din 1 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button