fbpx

foto, video | Ne-au dus faima în lume și ne-au făcut să ne simțim mândri. TOP 10 moldoveni care au obținut premii peste hotare în 2019

Anul 2019 a fost bogat în premii pentru moldoveni. Designerii, actorii, sportivii, regizorii și artiștii de la noi s-au făcut remarcați în lumea mare și ne-au dus faima peste mări și oceane.

La sfârșit de an, ZUGO vă prezintă topul celor 10 personalități de la noi care ne-au făcut să ne simțim mândri. Ei au obținut performanțe în sport, literatură, cinematografie, artă sau design.

1. Alex Comerzan, câștigătorul concursului Chefi la Cuțite – Conaționalul a fost apreciat de 11 dintre cei mai buni bucătari din România și a obținut premiul de 30.000 de euro. Alex a făcut parte din echipa lui Cătălin Scărlătescu, iar mentorul său a recunoscut că și-a dorit victorie pentru acesta și chiar i-a oferit cuțitul de aur încă la preselecții.

2. Irena Boclincă, câștigătoarea concursului iUmor – Moldoveanca a parodiat-o pe fosta prim-ministră a României – Viorica Dăncilă, i-a ironizat gafele și a obținut 20.000 de euro, dar a donat banii câștigați concurentului său din finală, care se deplasează în scaun cu rotile.

3. Tatiana Țîbuleac, deținătoarea Premiului European pentru Literatură – Scriitoarea originară din Basarabia a fost nominalizată din partea României, iar premiul a fost obținut pentru romanul „Grădina de sticlă”.

Colaj: ZUGO/ Foto: unica.md, alexandrisme.ro

4. Dumitru Grosei, cel mai bun regizor la Festivalul „VIVA Film” din Sarajevo – Membrii juriului au menționat că producția sa, „Călărași – un ținut la poarta raiului”, este un exemplu extraordinar care demonstrează cum un regizor poate să își prezinte frumos țara, folosindu-și măiestria.

5. Elena Cojuhari, studenta anului în Rusia – Moldoveanca este anul 3 la Universitatea de Economie Plehanov din Moscova și a dat dovadă de cunoștințe bune și sârguință.

Foto: mda.rs.gov.ru

6. Ion Cebotari, a prezentat „Cel mai bun” la Festivalul Fantasy din Menton – Producția tânărului originar din Nisporeni, care se numește „Otilia: istoria unui vis spulberat”, este dedicată fiicei sale. Prin intermediul animației acesta a vrut să o îndemne să nu abandoneze baletul.

7. Ion Rotaru, cel mai bun florist din Portugalia – Concursul la care a participat moldoveanul a durat trei zile, fiecare dintre participanți a pregătit câte cinci compoziții cu tematică diferită, iar conaționalul a concurat cu 15 floriști din șapte țări.

Foto: Ion Moraru via Facebook

8. Olga Blanc, Designera Anului în Rusia – Moldoveanca a fost premiată de o revistă de modă în cadrul unui eveniment monden. Atunci când i-au oferit premiul, organizatorii au precizat că mai multe celebrități din Rusia preferă hainele create de conațională.

9. Eva Zabolotnaya, tânăra care a câștigat Turneul european Wilson Cup 2019Pe lângă trofeul menționat, tenismena a mai obținut în acest an și victorie la Campionatul European „Kravchenko Cup”.

Foto: FNTM

10. Ecaterina Emilianov, Miss România 2019Pe lângă titlul obținut, tânăra de 19 ani a mai primit și o bijuterie din aur încrustată cu diamante și safire. Precizăm că pe locul doi s-a clasat, la fel, o moldoveancă.

Foto: Alex Morgoci via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button