fbpx

Moldoveanca Tatiana Țîbuleac cucerește lumea prin proză. Romanul „Grădina de sticlă” – câștigătorul Premiul European pentru Literatură

Romanul „Grădina de sticlă” al moldovencei Tatiana Țîbuleac este deținătorul Premiului European pentru Literatură. Scriitoarea a fost nominalizată la acest premiu din partea României.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Tatiana a mulțumit tuturor celor care au felicitat-o pentru acest succes, menționând că este un singur premiu, dar sunt două țări fericite.

În 2016, moldoveanca a scris primul său volum de proză scurtă – „Fabule moderne”, însă opera sa care se bucură de cel mai mare succes rămâne a fi romanul „Vara în care mama a avut ochii verzi”, care s-a vândut în 4500 de exemplare. Cartea, tradusă și în franceză și portugheză, este și deținătoarea Premiului pentru proză al revistei Observator cultural.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând cu anul 2008, unor scriitori contemporani de opere de ficțiune aflați la debut, din fiecare țară participantă la programulEuropa Creativă (2014-2020). Țările sunt selectate prin rotație pentru participarea în competiția EUPL, transmite jurnalistii.ro. Până în 2017 au fost premiați 108 autori din 37 de state europene, pentru opere scrise în limbile lor naționale.

Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978 în familia Verei şi a lui Ion Ţîbuleac. A copilărit şi-a făcut studiile la Chişinău în Republica Moldova. După opt ani de jurnalism la ProTV Chișinău, se stabilește la Paris unde lucrează în comunicare.

Articole asemănătoare

Back to top button