fbpx

foto | „Deși am fost campion al Portugaliei, sunt emoții noi”. Un moldovean s-a ales cu trofeul unui concurs internațional de floristică

Moldoveanul Ion Rotaru a participat la un concurs internațional de floristică desfășurat în Portugalia în perioada 8-12 octombrie. La competiție au participat 15 floriști din șapte state.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Rotaru este pasionat de floristică de câțiva ani, acesta este stabilit cu traiul la Lisabona unde și-a deschis propriul atelier și este solicitat să creeze decoruri florale pentru evenimentele din țara în care a emigrat. Chiar dacă acesta a ajuns un florist de apreciat în Portugalia, se mai întâmplă să creeze decoruri și pentru moldovenii de acasă, uneori ajungând și la 48 ore de muncă.

Concursul la care a participat Ion Rotaru a durat trei zile, iar fiecare dintre participanți a pregătit pe parcurs câte cinci compoziții. Tematica lucrărilor a fost diferită, la fel și florile utilizate pentru crearea buchetelor. O lucrare a fost pregătită din timp și adusă de acasă – buchetul de mireasă.

„Fiecare concurs are momentele sale. Deși am fost campion al Portugaliei, sunt emoții noi, sunt lucrări noi. Îmi pare rău că nu am mai mult timp să mă pregătesc de aceste concursuri, pentru că un concurs necesită foarte multă pregătire, dar sunt fericit că din puținul timp pe care l-am avut am reușit să mă pregătesc și să-mi mențin statutul”, a spus Ion Rotaru, citat de TV8.md.

Totodată, moldoveanul a a apărut și pe coperta unei reviste portugheze. Acesta spune că în articolul publicat acolo este relatată istoria lui de succes.

Foto: Ion Rotaru via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button