fbpx

foto, video | „Despre femeile care au murit..”. Discursul Angelinei Jolie ținut în lacrimi la Capitoliu

Angelina Jolie a mers la Capitoliu și a susţinut necesitatea de a schimba Legea împotriva violenţei domestice. Nu şi-a putut stăpâni lacrimile când a vorbit despre suferinţa copiilor şi femeilor pentru care nu se mai poate face nimic. Angelina a criticat Congresul pentru lipsa de reacţie, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Stând aici, în centrul de putere al națiunii noastre, mă gândesc la toți cei care au fost făcuți să se simtă neputincioși în fața abuzatorilor lor de un sistem care nu a reușit să-i protejeze. Cel mai mult vreau să vorbesc despre copiii care sunt îngroziți și suferă chiar în acest moment. Și de cei mulți pentru care această lege vine prea târziu.

Despre femeile care au suferit și cărora sistemul le-a oferit prea puțin sprijin sau deloc, care încă poartă durerea și trauma abuzului, despre tinerii care au supraviețuit abuzului și au devenit mai puternici, nu datorită sistemului de protecție a copilului, ci în ciuda acestuia. Despre femeile și copiii care au murit, care ar fi putut fi salvați”, a spus Angelina Jolie, printre lacrimi.

Angelina Jolie a prezentat în faţa politicienilor americani textul unui proiect legislativ care a fost conceput pentru a oferi victimelor asistenţă medicală şi juridică şi pentru a-i ajuta pe copiii expuşi la violenţele de acest tip.

Din 1994, noi versiuni amendate ale unei legi împotriva violenţelor comise asupra femeilor („Violence Against Women Act”) au fost aprobate cu sprijinul celor două mari partide americane. Joe Biden, pe atunci senator al Partidului Democrat, a fost autorul primei versiuni a acestui text de lege.

Însă o nouă variantă adoptată în Camera Reprezentanţilor în 2019 a fost blocată în Senat, unde reprezentanţii Partidului Republican, majoritari în acea perioadă, au împiedicat supunerea ei la vot.

Textul prezentat miercuri, 9 februarie, este susţinut de reprezentanţii ambelor partide americane. Preşedintele Joe Biden a salutat miercuri prezentarea noii versiuni a acestei legi. „Aproape că putem să respirăm uşuraţi”, a declarat la rândul ei senatoarea republicană Joni Ernst, ea însăşi victimă în trecut a unor acte de violenţă domestică.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button