fbpx

video | Paulo Coelho a cerut scuze publice Franței: „În timp ce Amazonia arde, ei nu au niciun argument”

Paulo Coelho a cerut scuze publice Franței după ce președintele brazilian i-ar fi insultat pe francezi. Scriitorul spune că pe fundalul crizei cauzate de incendiile din Amazonia, politicienii din Brazilia nu fac altceva decât să nege, să acuze și să evite să își asume responsabilitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Coelho a publicat un video pe pagina sa de Twitter în care a vorbit în franceză și și-a cerut iertare în numele brazilienilor. Coelho a declarat că țara sa trăiește vremuri tenebre, dar acestea „vor trece ca și noaptea”.

„În timp ce Amazonia arde, ei nu au niciun argument şi nu fac altceva decât să insulte, să nege, să spună orice pentru a evita să îşi asume responsabilitatea. Trăim un moment al tenebrelor în Brazilia, însă el va trece aşa cum şi noaptea trece, iar eu vă prezint scuzele mele”a spus Paulo Coelho, citat de Radio Chișinău, cu referire la Agenția France Presse.

Precizăm că în urma Summitului G7, președintele francez și cel brazilian au avut un schimb dur de replici, iar după ce Jair Balsonaro ar fi insultat-o pe Brigitte Macron, liderul de la Paris a declarat că își dorește ca Brazilia „să aibă un președinte care să se comporte la înălțime”.

Articole asemănătoare

Back to top button