fbpx

video, foto | Haos în New York: Mii de oameni s-au bătut și au blocat străzile după anunțul unui influencer cu milioane de urmăritori

Kai Cenat a fost acuzat de incitare la revoltă și la adunare ilegală după ce mii de tineri au venit la o întâlnire cu acesta în Union Square, New York. Întâlnirea cu fanii s-a transformat într-un coșmar, când tinerii s-au bătut cu forțele de ordine, au blocat străzile și au făcut haos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Steamerul Kai Cenat, care are peste 4 milioane de urmăritori pe YouTube, peste 5 milioane pe Instagram și 6,5 milioane pe Twitch, a anunțat pe platforma de streaming Twitch, miercuri, că va face un „giveaway” uriaș vineri, la ora 16:00. în parcul Union Square.Acesta a spus atunci că va oferi gratis computere, Play Station 5, microfoane, tastaturi, camere web, scaune de jocuri, căști și carduri cadou dintr-un camion, în Union Square, scrie Digi24.

„Simt că New York-ul chiar merită”, a spus el.

Oamenii au început să se adune în parc în jurul orei 15:00, a declarat șeful NYPD, Jeffrey Maddrey, la una dintre cele două conferințe de presă de vineri. „În curând, parcul și străzile din jur au fost invadate de oameni, obstrucționând traficul vehiculelor și pietonilor”, a spus el.

„Au ajuns să vină de la 300 de copii, la câteva mii de copii în câteva minute”, a mai spus acesta într-o întâlnire cu presa.

Mulțimile au determinat NYPD să activeze un răspuns de „Nivel 4”, cel mai înalt nivel de răspuns la dezastre. Departamentul a anunțat anterior că a activat un răspuns „Nivelul 2” pentru a gestiona mulțimile și a curăța zona.

Maddrey a mai precizat că, pe măsură ce mulțimea creștea, „indivizii din parc au început să comită acte de violență față de poliție și public”. El a spus că unii participanți au luat obiecte de pe un șantier din apropiere.

„Au fost oameni care se plimbau cu lopeți, topoare și alte unelte luate de la șantierul din apropiere. De asemenea, indivizii aprindeau artificii, le aruncau către poliție, chiar unul în celălalt”, a mai spus acesta.

Cenat a fost îndepărtat de poliție din „motive de siguranță”, potrivit lui Maddrey. El a spus că streamerul Twitch nu a alertat poliția cu privire la adunare și nu a obținut un permis și a fost declarat o adunare ilegală.

Mai mulți ofițeri de poliție au fost răniți în haosul creat și câteva persoane au fost arestate în timp ce poliția împrăștia mulțimea, a spus Maddrey. El a făcut semn spre propria sa uniformă, care avea urme de murdărie, spunând: „Am fost în mijlocul mulțimii, am fost lovit cu mai multe obiecte”.

Unii părinți au ieșit în parc în căutarea copiilor lor, dar Maddrey a spus că și-ar fi dorit ca mai mulți părinți să fi venit să ajute să despartă mulțimile dezordonate.

Poliția a arestat 65 de persoane, inclusiv 30 de minori, a declarat Maddrey la o altă conferință de presă, vineri seara. El a precizat că a văzut tineri răniți în mulțime, precum și polițiști.

„Nu suntem împotriva tinerilor să se distreze, nu suntem împotriva adunării tinerilor”, a spus Maddrey. „Dar nu poate fi la acest nivel, care să devină periculos. Mulți oameni au fost răniți astăzi.”

Cenat a spus în timpul fluxului său de miercuri că participanții vor putea câștiga premii răspunzând corect la „întrebări aleatorii” legate de YouTube și streaming. „Dacă înțelegi bine, boom, primești un PS5, exact așa”, a spus el.

Cenat a transmis în direct pe Twitch vineri pentru o parte a evenimentului, postând un videoclip cu mulțimea strânsă în piață. Într-un videoclip aparent postat din interiorul unui camion, el a descris adunarea haotică, spunând: „Este fiecare pentru el. Este un război acolo” și a descris prezența puternică a poliției.

Șeful NYPD, Jeffrey Maddrey, consideră că influencerii trebuie să comunice cu forțele de ordine înainte de un eveniment, astfel încât să se poată stabili un perimetru și să se aducă ofițeri suplimentar.

În urma evenimentelor de vineri de la New York, streamerul Kai Cenat a fost acuzat de incitarea la revoltă și adunare ilegală.

Articole asemănătoare

Back to top button