fbpx

Trei cazuri de cancer pulmonar din patru sunt depistate prea târziu. Statul care vrea să impună fumătorilor investigații

Fumătorii din Marea Britanie ar putea impuși să facă investigații pentru identificarea cancerului pulmonar. Solicitarea a fost înaintată Guvernului de către experții în sănătate publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, trei dintre patru îmbolnăviri sunt depistate în stadiul trei și patru, relatează Mediafax, cu referire la The Guardian. În cazul unei tomografii computerizate, însă, ar putea fi identificate la etape incipiente 70% dintre diagnosticări, arată un studiu al Serviciului Național de Sănătate din Regatul Unit.

Așadar, specialiștii sunt de părerea că numărul deceselor cauzate de cancer pulmonar ar putea scădea dacă fumătorii vor face controale regulate. Potrivit lor, anual, în Marea Britanie sunt diagnosticate cu această maladie circa 48.000 de persoane.

De menționat este că, 40% dintre persoanele care încep să fumeze în adolescență nu ajung la pensie. Mai mult, potrivit statisticilor, doar una din 10 persoane care se îmbolnăvește este în viață la cinci ani de la diagnostic.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button