fbpx

Specialiști americani: Persoanele imunizate cu ambele doze de Pfizer sau Moderna practic nu transmit COVID-19

Persoanele care au fost imunizate cu ambele doze de Pfizer sau Moderna practic nu transmit COVID-19. Cel puțin așa arată rezultatele studiu efectuat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La studiul au participat 4000 de angajați din prima linie, care s-au testat săptămânal la COVID-19. Drept urmare, au fost depistate doar trei cazuri de îmbolnăvire în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze, în timp ce 161 dintre persoanele care nu erau imunizate, la fel, s-au infectat.

Așadar, specialiștii au stabilit că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID, chiar și în cazurile asimptomatice, transmite presa străină. Drept concluzie, directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat într-un interviu pentru televiziunea americană că „persoanele vaccinate nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc”. 

Totuși, cercetătorii americani afirmă că au nevoie de mai multe fata pentru a stabili cu exactitate dacă persoanele imunizate sunt contagioase sau nu în cazul în care, totuși, se infectează. În următoarele cinci luni aceștia planifică să afla mai multe despre cursul bolii la persoanele asimptomatice, care au contracta maladia în pofida vaccinării.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button