fbpx

Rusia vrea să vândă proprietatea lui Zelenski din Crimeea și a organizat deja primele licitații

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat sâmbătă că intenţionează să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una aparţinând preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Reuters, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladimir Konstantinov, preşedintele prorus al Parlamentului Crimeei, a declarat că proprietăţile naţionalizate vor fi vândute „în curând” şi că autorităţile au organizat primele opt licitaţii pentru proprietăţile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vânzare se ridică la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a spus Konstantinov într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat în februarie că au naţionalizat aproximativ 500 de proprietăţi în Crimeea, inclusiv unele aparţinând unor politicieni de rang înalt şi oameni de afaceri ucraineni, reamintește Agerpres.

Crimeea, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula de la Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia la scară largă a Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button