fbpx

Rusia: Preşedintele Putin îşi caută parteneri şi aliaţi străini la târgul anual de armament de la Moscova

Rusia curtează cumpărători de arme din întreaga lume la un târg de armament organizat în apropiere de Moscova, preşedintele Vladimir Putin oferindpotenţialilor parteneri o „selecţie largă de arme moderne de toate tipurile”, informează dpa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o intervenţie video de la deschiderea târgului Armata 2023, preşedintele Putin a afirmat că ţara sa este pregătită pentru cooperare militară cu toate statele care doresc să îşi apere „interesele naţionale”. Pentru a asigura această protecţie, a spus el, Rusia oferă cele mai recente sisteme de recunoaştere, arme de înaltă precizie şi robotică.Liderul de la Kremlin a acordat o atenţie deosebită tehnologiei dronelor aeriene:”Această tendinţă se dezvoltă activ în domeniile militar şi civil”.

Rusia bombardează în mod repetat Ucraina cu rachete şi drone, în care sunt ucişi şi răniţi frecvent civili. În acelaşi timp, economia Rusiei este în criză profundă din cauza nivelului ridicat al costurilor războiului şi a efectelor sancţiunilor internaţionale. Importurile s-au scumpit, în timp ce veniturile la buget din exporturile de petrolul şi gazele au scăzut.Expoziţia anuală de arme din Parcul Patriot de lângă Moscova a fost deschisă luni de ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi de omologul său din Belarus, Viktor Hrenin.

Potrivit informaţiilor apărute în presa rusă de stat, 1.500 de companii interne producătoare de arme prezintă 28.500 de produse. Sunt reprezentate, de asemenea, 85 de companii străine şi organizaţii din şapte ţări, scrie Agerpres.

Se vehiculează informaţia potrivit căreia cel mai mare producător de stat şi vânzător de arme din Rusia, Rosoboronexport, ar fi semnat deja un contract de peste 500 de milioane de dolari cu un partener străin a cărui identitate nu este cunoscută.

Articole asemănătoare

Back to top button