fbpx

Rusia este acum complet în defensivă pe front. Avansul ucrainenilor a determinat Moscova să îşi redistribuie trupele

Redistribuirea de către Rusia a forţelor pentru a-şi consolida unităţile „degradate” din sud-estul Ucrainei împiedică mai mult ca sigur Moscova să desfăşoare operaţiuni ofensive în alte zone de pe front, afirmă Ministerul britanic al Apărării, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cea mai recentă actualizare a informaţiilor, ministerul britanic a precizat că trupele ucrainene au avansat în principala linie defensivă rusă „multistratificată” la est de oraşul Robotyne din regiunea Zaporojie.

Forţele ucrainene de infanterie continuă să facă progrese tactice graduale împotriva poziţiilor ruseşti şi să atragă forţele ruseşti din zonă.

Forţele ucrainene au menţinut, de asemenea, presiunea asupra poziţiilor ruseşti la sud de Bakhmut, realizând câştiguri graduale între Klishchiivka şi Adriivka, a precizat ministerul în actualizarea sa, postată pe X/Twitter.

Este foarte probabil ca Rusia să fi redistribuit forţe din alte zone ale liniei frontului pentru a înlocui unităţile degradate din jurul Robotyne. Aceste redistribuiri limitează capacitatea Rusiei de a desfăşura operaţiuni ofensive proprii de-a lungul altor zone ale liniei frontului.

Articole asemănătoare

Back to top button