fbpx

Pfizer planifică să ceară toamna aprobarea serului contra COVID-19 pentru copii. Când vor fi disponibile rezultatele primelor teste?

Pfizer așteaptă până în iulie rezultatele primelor teste ce țin de vaccinul contra COVID-19 pentru copii. Cum acționează serurile pentru micuții de 5-12 ani se va afla vara, iar cele pentru bebeluși – în septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evaluarea datelor va dura între patru și șase săptămâni, relatează presa străină. Dacă acestea vor fi validate, se va solicita aprobarea vaccinului contra COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă corespunzătoare.

De menționat este că, recent, Pfizer a cerut autorităților din SUA să aprobe de urgență serul pentru adolescenții de 12-15 ani. Solicitarea vine după ce, în martie, Pfizer anunța că serul produs de companie are eficiența de 100% și generează anticorpii la persoanele de vârsta indicată.

Concluziile au fost elaborate după ce 2260 de voluntari din această categorie de vârstă au participat la studii. Pe de altă parte, reacțiile adverse sunt similare celor pe care le au și adulții: durere, febră, frisoane și oboseală, în special după a doua doză.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button