fbpx

Orașele care au cel mai curat aer din Europa. Mai mult de 300 de localități, monitorizate

Mai mult de 300 de localități au fost monitorizate de specialiști timp de doi ani, pentru a identifica în care dintre ele este cel mai curat aer. Primele locuri din clasament le-au ocupat așezări suedeze, finlandeze, estoniene, portugheze și norvegiene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenţia Europeană de Mediu a evaluat poluarea cu particulele în suspensie PM2.5. Totuși, mai multe localități nu au fost incluse, deoarece nu există studii precedente, care să poată fi comparate cu actuala cercetare.

Specialiștii au divizat orașele în zone verzi, portocalii, roții și vișinii, de la aer curat, la extrem de poluat. În urma monitorizării, localitatea Umea din Suedia a fost plasată pe prima poziție.

Acesta este urmată de Tampere, Finlanda, al treilea loc în ocupă Funchal, Portugalia, al patrulea – capitala Estoniei, Tallinn, iar al cincilea – orașul norvegian Bergen. La capătul listei se află localitățile poloneze Nowy Sacz și Zgriets, orașele Vicenza și Cremona din Italia și așezarea croată Slavonski Brod.

Asupra localităților din Republica Moldova și Ucraina nu s-au efectuat monitorizări. În același timp, capitala României se află pe locul 263, Timișoara – pe 267, iar Brașovul – pe 273.

Articole asemănătoare

Back to top button