fbpx

Macron: Acest război va dura, trebuie să ne pregătim

Războiul din Ucraina „va dura, trebuie să ne pregătim pentru asta”, a avertizat, sâmbătă, preşedintele francez Emmanuel Macron. El a anunțat că Guvernul Franței va avea „un plan de rezilienţă” pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Războiul a revenit în Europa (…). Dacă trebuie să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă, aceea este că acest război va dura” şi „nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă”, a declarat Macron în faţa unor responsabili în domeniul agricol la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris.

Macron a promis Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 de milioane de euro. Șeful statului francez a precizat, vineri, că se află în contact cu autorităţile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv de care armata ucraineană are nevoie pentru a respinge ofensiva militară lansată de Rusia. De asemenea, el a adăugat că vor fi asumate ”angajamente suplimentare în cadrul NATO pentru protejarea teritoriilor aliaţilor baltici şi români”.

Sâmbătă dimineață, președintele ucrinean Volodimir Zelenski a anunțat că partenerii săi occidentali livrează noi arme şi echipamente Ucrainei, după o conversaţie avută cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Vezi și: Boxe pentru colectarea donațiilor la sediul Ministerului de Externe: Ce lucruri pot aduce doritorii

Maia Sandu a discutat cu Emmanuel Macron: Franța ne este alături în această perioadă dificilă

Lista localurilor din Chișinău care oferă reduceri sau prânzuri gratuite pentru refugiații din Ucraina

Articole asemănătoare

Back to top button