fbpx

Influencerii de pe rețelele de socializare vor fi obligați să precizeze când folosesc Photoshop. Ce țară a promulgat această lege

Norvegia a promulgat o lege prin care influencerii de pe rețelele de socializare nu vor putea să posteze poze modificate, decât doar dacă va fi precizat faptul că au fost editate. Noua prevedere este menită să reducă „presiunea corpului perfect” în rândul tinerilor, relatează BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru va afecta orice postare plătită, pe toate platformele. Mai mulți influnceri au reacționat la auzul noutății.

Madeleine Pedersen este o tânără în vârstă de 26 de ani și influencer pe Instagram, ce spune că se bucură de apariția acestei legi.

Ea a declarat pentru Radio 1 Newsbeat că era și  „timpul” ca regulile să fie schimbate și speră că legea va opri tinerii să se compare cu imaginile nerealiste prezentate în mediul online.

„Avem nevoie de această lege”

„Sunt atât de mulți oameni care sunt nesiguri în ceea ce privește corpul sau fața lor. M-am luptat în trecut cu astfel de probleme din cauza Instagramului. Cel mai rău este că nici măcar nu știu dacă celelalte pe care le urmăream și-au editat fotografiile sau nu. Din această cauză, avem nevoie de răspunsuri – avem nevoie de această lege”, a spus ea.

De asemenea, Madeleine Pedersen susține că nu simte nevoia să-și editeze pozele, care apoi ajung la publicul său ce numără mai mult de 90.000 de urmăritori.

Luminozitatea, claritate și culoarea, sunt unicile lucruri pe care le editează pentru a crea o atmosferă mai prielnică pozei. Totodată, menționeză că nu va folosi niciodată o aplicație pentru a-și schimba aspectul feței și a corpului.

Reglementările noi au fost adoptate ca o modificare a Legii marketingului din Norvegia. Regele va decide când vor intra în vigoare. Site-ul Guvernului spune că scopul legislației este de a ajuta la reducerea presiunii provocate de „persoanelor idealizate în publicitate”.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button