fbpx

foto | Un câine-erou a fost înrolat pentru a salva animăluțele koala care au supraviețuit incendiilor din Australia

Întrucât zonele din Noua Țara Galilor de Sud și Queensland din Australia au fost devastate de focuri de tufis, acolo sunt direcționate cât mai multe resurse posibile. Din păcate, nu numai că locuințele oamenilor au fost distruse, dar multe animale au suferit și ele. Din această cauză, există echipe făcute special pentru a verifica dacă în zonele afectate există koala supraviețuitoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre cei mai importanți membri ai echipei este Bear – câinele de detectare a koala care a fost dislocat în zonele deteriorate din Queensland.

Foto: twitter.com

„Câinele nostru pe nume Bear este ca un „detector” de koala. De asemenea, tovarășul nostru patruped aduce o strălucire de speranță pentru koala care suferă de focurile mortale din Australia. El a fost recent implementat în sud-estul Queenslandului și într-una dintre cele mai afectate zone din Noua Țara Galilor de Sud, unde focurile de tufis au decimat populațiile locale de koala. Bear este unul dintre puținii câini de detectare care pot localiza koala vie prin mirosul blănii lor ”, a postat pe pagina lor de Facebook Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor.

Bear este de o specie mixă: border collie / koolie. El este antrenat și pregătit pentru a găsi cât mai multe animăluțe koala aflate la ananghie.

Foto: twitter.com

„Incendiile devastatoare continuă să măture în Australia și amenință supraviețuirea speciilor iconice. În Noua Țara Galilor de Sud, unele populații locale de koala ar putea fi împinse în pragul dispariției. Animalele sălbatice din Australia nu pot lupta cu acest dezastru. Trebuie să lucrăm împreună pentru a salva aceste animale înainte de a fi prea târziu ”, a adăgat Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor.

Articole asemănătoare

Back to top button