fbpx

Ceban, împotriva restricțiilor impuse de CNESP? „Probabil ar trebui reevaluate”

Ion Ceban afirmă că restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) ar trebui, probabil, reevaluate. În cadrul unei conferințe de presă, edilul s-a referit la măsurile impuse pentru transportul public, centre comerciale, restaurante, dar și piețe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, autoritatea publică locală nu poate asigura capacitatea de 50% de îmbarcare în transportul public. Edilul afirmă că la liniile au fost, pe parcursul perioadei pandemice, în decurs de aproximativ un an, efectivul de troleibuze și autobuze municipale: 321 de vehicule ale RTEC și peste 100 de autocare.

În același timp, el afirmă că în aceeași perioadă și numărul microbuzelor pe străzile capitalei s-a micșorat, iar celelalte rămase și-ar putea sista activitatea dacă șoferii vor fi amendați. Astfel, conform primarului, în capitala ar putea apărea probleme legate de transportul public.

CITEȘTE ȘI:

stop cadru | Restricțiile sunt puse pentru a (nu) fi respectate? Unii moldoveni nu țin cont de reguli și se îmbulzesc în transportul public

Precizăm că, pe 17 februarie au intrat în vigoare noile restricții emise de către CNESP, inclusiv îmbarcarea în proporție de cel mult 50% din capacitatea vehiculului, în transportul public. Sarea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie în Republica Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button