fbpx

Când se va restabili pacea în Ucraina? Anunțul făcut de Volodimir Zelenski

Zelenski a făcut această declarație în timpul unui discurs ținut online la primul Summit Parlamentar al Platformei Crimeea, desfăşurat la Zagreb, în Croaţia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Totul a început cu ea (Crimeea. n.r.). Înapoierea ei va însemna renașterea adevăratei păci. Potențialul de agresiune al rușilor va fi distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul cuvenit, în orașe și sate din Crimeea. Crimeea trebuie eliberată de ruși. Atunci lumea va simți că nu vor mai fi pierderi, iar oamenii vor simți că lumea devine mai sigură”, a declarat președintele ucrainean, scrie StirileProTV.

El a subliniat că nu va fi ușor să reintegreze Crimeea după ani de ocupație rusă, „dar datorită cooperării noastre, vom putea asigura acest lucru”.

De asemenea, Zelenski a propus crearea unor platforme similare pentru eliberarea Transnistriei și Abhaziei pe baza platformei Crimeei.

„Ar trebui să facem din formatul platformei Crimeei un punct de plecare pentru alte platforme umanitare și diplomatice care vor contribui la eliberarea altor teritorii care au fost cândva înrobite – din Transnistria și Abhazia până în teritoriile de nord”, a spus președintele Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button