fbpx

Violeta Ivanov se angajează ca, în calitate de președintă, să nu permită recoltei să putrezească pe câmpuri: Statul trebuie să susțină producătorul autohton

Dacă va fi aleasă președintă, Violeta Ivanov promite să permită importarea produselor agricole în timp ce o parte din recoltă putrezește pe câmpuri. Politiciana optează pentru protejarea producătorilor locali de către stat, iar programul echipei sale, denumit „Moldova 2024”, prevede un șir de acțiuni în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reacția vine după ce în spațiul public au apărut informații despre producătorii de cartofi din raionul Briceni, care sunt nevoiți să-și lase recolta pe deal, deoarece că nu o pot vinde. Motivul ar consta în faptul că piața este plină cu legume aduse din alte state, autoritățile ar proteja importatorii, iar aceștia și-ar vinde producția mai ieftin, pentru „a anihila” activitatea producătorilor locali.

„Chiar și într-un an atât de secetos cum a fost 2020, agricultorii noștri nu pot vinde nici măcar puțina roadă strânsă cu atâta trudă. Nici măcar în acest an statul nu a făcut nimic pentru a-i proteja pe agricultorii noștri, iar importatorii fac legea în piețe și centrele comerciale, în timp ce țăranii stau cu recolta pe câmp. Este o situație strigătoare la cer!”, afirmă Violeta Ivanov.

Deputata precizează că statul trebuie să susțină pe deplin producătorul autohton, iar programul său electoral „Moldova 2024” prevede acest lucru.

„În programul nostru, statul este principalul consumator al produselor autohtone. Astfel, recolta va fi achiziționată de către stat direct de la producători. Pentru școli, grădinițe, spitale și alte instituții, care vor fi asigurate cu produse autohtone, gustoase și la prețuri rezonabile, iar agricultorii vor fi mai siguri în vederea viitorului an agricol”, se declară încrezută Violeta Ivanov.

Totodată, candidata consideră că în anii mai complicați, cum este 2020, statul trebuie să achite în avans pentru recolta de anul viitor. Astfel, statul ar deveni un creditor puternic și sigur al sectorului agrar și al fermierilor. De asemenea, Violeta Ivanov și echipa sa pledează pentru reglementarea prețurilor, importurilor și exporturilor, pentru a proteja producătorul autohton.

„Vom elabora planuri la nivel național, pentru a asigura securitatea alimentară și vom crea rezerve de stat pentru a acoperi în întregime necesitățile țării. Toate acestea sunt măsuri care nu necesită investiții sau cheltuieli prea mari. Este nevoie de dorința de a proteja agricultorii noștri, nu intermediarii, comercianții și producătorii de peste hotare. Mă angajez să promovez toate aceste schimbări”, promite Violeta Ivanov.

Amintim că programul „Moldova 2024” al Violetei Ivanov prevede mai multe direcții pentru susținerea și modernizarea agriculturii. Printre acestea sunt crearea unui sistem de irigare modern, dar și acordarea creditelor fără dobândă agricultorilor.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button