fbpx

Dodon propune introducerea capitalului matern în valoare de 10.000 de lei: „Trebuie să motivăm familiile tinere”

Statul trebuie să susțină familiile cu copii, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii de vineri. Candidatul la funcția de președinte al țării a menționat că a înaintat un șir de inițiative în acest sens, iar unele deja se implementează.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon afirmă că astfel vor fi motivate familiile tinere, care au mulți copii. Conform candidatului, se propune ca indemnizația la nașterea copilului să ajungă la 10.000 de lei.

„Trebuie să motivăm familiile tinere, care au copii. Noi am lansat mai multe proiecte. Am majorat în acest an, la inițiativa mea, suportul unic la nașterea copilului până la 8299 de lei. Am propus să majorăm pe parcursul următorilor ani această indemnizație până la 10.000 de lei. Deja anul viitor această indemnizație va fi de peste 9000 de lei”, a spus Dodon.

Acesta a venit și cu propunerea ca în Moldova să fie instituit capitalul matern. Potrivit programului, statul vine cu un suport la nașterea copilului, pentru rezolvarea mai multor probleme.Conform lui, un asemenea sistem funcționează cu succes în mai multe țării, printre care Rusia și Ungaria.

Totodată, Igor Dodon a precizat că de anul viitor se va majora  până la 740 de lei pe lună și indemnizația pentru întreținerea copilului.

„Vom face tot posibilul să ajutăm mamele cu copii, familiile cu mulți copii prin intermediul diferitor instrumente cu care statul deja a început să vină și va veni și în continuare”, a spus Dodon.

Potrivit programului electoral al lui Igor Dodon, fiecare familie urmează să beneficieze de o alocație suplimentară unică de 5000 de lei pentru nașterea celui de-al patrulea copil, iar pentru fiecare dintre următorii – câte 10.000 de lei.

Candidatul mai propune ca fiecare familie să beneficieze de un ajutor anual în valoare de 1000 de lei pentru fiecare elev. De asemenea, pe 1 septembrie, toți copiii din clasele primare vor primi gratuit rucsacuri și rechizite școlare.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button