fbpx

Persoanele care au adus organizat alegătorii din stânga Nistrului la secțiile de vot nu pot fi sancționate. CEC: „Legislația permite”

De la primele ore ale dimineții, în mai multe localități din țară oamenii au fost aduși organizat la secțiile de votare. Deși acest lucru a stârnit multiple nemulțumiri, Comisia Electorală Centrală spune că persoanele care ar fi controlat aceste mobilizări nu pot fi trase la răspundere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare. Aceste cazuri urmează fiind documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte”, se menționează într-un comunicat emis de CEC.

Totodată, CEC s-a autosesizat și cu privire la cazurile când alte persoane autorizate să observe desfășurarea procesului electoral în cadrul secțiilor de votare încearcă să influențeze decizia alegătorilor despre participarea la scrutinul organizat astăzi.

„Comisia atenționează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării. Aceștia eliberează alegătorilor toate tipurile de buletine de vot, atât pentru alegerile parlamentare, cât și pentru referendumul republican consultativ, fapt pentru care alegătorii vor semna în listele electorale. Decizia de a vota în cadrul referendumului și a alegerilor parlamentare aparține alegătorului”, mai explică CEC.

Articole asemănătoare

Back to top button