fbpx

Ziua Memoriei, marcată pe 2 martie, a fost redenumită. Vor fi onorați eroii căzuți în războiul de pe Nistru, dar și cei rămași în viață

Ziua Memoriei, marcată pe 2 martie în Republica Moldova, se va numi în continuare Ziua Memoriei și Recunoștinței. Parlamentul a aprobat vineri proiectul de modificare a unei Hotărâri în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorii proiectului afirmă că inițiativa își propune să „mențină spiritul patriotismului și să păstreze filele istoriei țării”. Potrivit lor, comemorarea celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din anii 1991-1992, dar și exprimarea gratitudinii și recunoștinței celor rămași în viață, este primordială.

„Ziua Memoriei și Recunoștinței este necesară de a fi încărcată și cu o serie de acțiuni menite să mențină valoarea aportului adus celor 29.000 de eroi care au luptat pentru Republica Moldova”, se arată în nota informativa a proiectului de Hotărâre.

Inițiativa aparține deputaților din Pro Moldova. Decizia a fost luată cu votul majorității deputaților prezenți în sală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button