fbpx

video | Imagini de la înălțime: Cum se revarsă murdăria în râul Bâc?

De mai mult timp, locuitorii capitalei se plâng de mirosul neplăcut care vine de la râul Bâc. Mai multe persoane publice s-au expus la subiect, iar oamenii au inițiat o întreagă mișcare de rezistență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ieri seara a fost publicat un filmuleț realizat de la înălțime. Acesta surprinde Stația de Epurare, dar și bazinul râului Bâc. Astfel, realizatorul lui și-au propus să le arate cetățenilor cum se revarsă deșeurile în fluviu.

De mic am fost învățat de părinți să iubesc natura și să o apăr.  Dar oare acești oameni care sunt la guvernare nu au părinți?”, se întreabă Vasile Zeliznîi, care le-a amintit internauților legenda apariției râului.

Amintim că, locuitorii din Anenii Noi au protestat la ei în localitate și au cerut autorităților soluționarea problemei. În același timp, fosta directoare „Apă Canal Chișinău”, Veronica Herța, susține că râul Bâc este din nou alb, iar ex-ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a presupus că există defecțiuni la Stația de Epurare.

În urma plângerilor parvenite din partea cetățenilor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și Procuratura s-au autosesizat. La fel, ex-primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a vizitat Stația de Epurare. Acesta a realizat câteva filmulețe de la fața locului și a declarat că obiectivul nu este funcțional.

Inițial, „Apă Canal Chișinău” declara că sursa de poluare și mirosul neplăcut nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare, care funcționează la parametrii normali. Totuși, în urma unor verificări, s-a anunțat că se presupune că de mirosul neplăcut se fac vinovate două companii, iar în grătarele de la stație au fost descoperite circa trei tone de pește, fapt dezmințit de unul dintre agenții economici.

Articole asemănătoare

Back to top button