fbpx

video | Fostul ministru al Mediului atacă declarațiile „Apă-Canal”: Ce spune Munteanu despre mirosul insuportabil din Chișinău?

Locuitorii din capitală se plâng că sunt nevoiți să suporte un miros neplăcut deja de câteva zile. În timp ce „Apă-Canal Chișinău” susține că sursa de poluare nu este neapărat determinată doar de activitatea Stației de Epurare, fostul ministru al Mediului – Valeriu Munteanu – susține că declarațiile responsabililor sunt „o minciună”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Alergăm în fiecare duminică pe aici. Mirosul din această dimineață ne-a făcut să ne abatem de la drum și să vedem care e situația. Apa, în forma în care iese de la Stația de Epurare ajunge și aici, la începutul raionului Anenii Noi și chiar până în oraș. De aceea, poziția „oficială” de la Apă-Canal, prin care spun că mirosul insuportabil din Chișinău nu este emanat de la Stația de Epurare, este o minciună. Cu siguranță stația este defectă, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în forma în care este astăzi, pentru că mai existau defecțiuni în urma cărora era emanat un miros insuportabil în Chișinău, dar o astfel de culoare și o astfel de pregnanță nu cred că a fost vreodată.

Solicit organelor de control de la Inspectoratul Ecologic să-și facă datoria. În cazul în care nu va fi un răspuns, ar trebui să intervină procurorii, pentru că ne otrăvește pe toată lumea. Vom monitoriza acest subiect în continuare”, a spus Munteanu într-un material video.

Amintim că fosta directoare „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, susținea că râul Bâc a devenit alb, iar problema ar fi cauzată fie de Stația de Epurare, fie de devărsări directe în sistemul de canalizare. Pe de altă parte, însă, reprezentanții instituției menționate au susținut că sursa de poluare și mirosul neplăcut nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare, care funcționează la parametrii normali.

Articole asemănătoare

Back to top button